Repertoire Zangkoor Solis Mio

Ons repertoire is veelzijdig, gevarieerd en ‘voor elck wat wils’.

Belangrijk voor ons is dat wij liedjes zingen samen met onze muzikanten die ons begeleiden. Wij willen een 100% live optreden verzorgen.

Grotendeels is ons repertoire afgestemd op de mensen voor wie wij doorgaans de meeste optredens verzorgen; bewoners van zorg- en verpleeginstellingen.

Top 20 van het koor (feb 2020)

Wij treden ook voor andere doelgroepen op en tijdens culturele activiteiten. Ook hiervoor is ons repertoire uitermate geschikt.

Gedurende het jaar wisselt het repertoire regelmatig, zodat zelfs twee optredens voor eenzelfde zorggroep nooit hetzelfde hoeft te zijn.

Een van de bijkomende doelstellingen is behalve een prettig dagdeel te verzorgen, de aanwezigen actief te laten meegenieten.
Dit door zang en muziek begeleid met toepasselijke beelden en filmpjes op een groot scherm waarbij ook voor populaire liedjes de teksten getoond worden, zodat iedereen ze weer mee kan zingen.
Dit alles door een goed verzorgde beamer-presentatie van Theo, Gerrit en Frans.
 
Vanuit de herkenning van vroeger wordt het hiermee een leuk samenspel tussen toehoorders, koor en onze muzikale (bege)leiding.
 
Naast de oudere nummers als “Droomland”, “de Postkoets” en “Grootvaders klok”, worden er ook bekende nummers uit meer of minder bekende tv-series en musicals naar voren gebracht.
Ook wordt regelmatig Catootje opgevoerd, compleet met aangepaste kleding.
Door de onderlinge samenhang wordt het steevast een feest van herkenning waarbij ook ‘moderne’ aansprekende nummers als “Mag ik dan bij jou” of “Halleluja” van Leonard Cohen steeds succesnummers zijn.
 
Kerstrepertoire
Tijdens de kersttijd hebben we een aangepast repertoire. Naast de bekende christelijke kerstliederen wordt er ook steeds gezocht naar aansprekende mooie muzikale nummers.

Zowel in de eigen Nederlandse taal als internationaal bekende liederen, zoals bijvoorbeeld Feliz Navidad of Amazing Grace.

De bekende traditionele kerstnummers ontbreken nooit.

Behalve de onderhoudende kerstconcerten met bijpassende beamer presentatie wordt Zangkoor Solis Mio ook gevraagd ter ondersteuning van (thematische) kerstvieringen.